Jump to content
GGEZ - Devoted to excellence
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign In



Sign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Ghost

Criptomoneda viitorului

Recommended Posts

pi-virtual-monnede.jpg.cea33b3cc23b72a22

 

Pi (adesea reprezentat de litera greacă minusculă π), una dintre cele mai cunoscute constante matematice, este raportul dintre circumferința unui cerc și diametrul acestuia. Pentru orice cerc, distanța în jurul marginii este puțin mai mare de trei ori distanța.

 

Dacă introduceți π într-un calculator și apăsați ENTER va rezulta 3.141592654, nu pentru că această valoare este exactă, ci pentru că afișajul unui calculator este adesea limitat la 10 cifre. Pi este de fapt un număr irațional (o zecimală fără sfârșit și fără model repetitiv) care este cel mai adesea aproximată cu zecimalul 3,14 sau fracția

 

De ce conteaza tot mai mult criptomonedele ?

In prezent, tranzacțiile noastre financiare de zi cu zi se bazează pe o terță parte de încredere pentru a păstra o înregistrare a acestora. De exemplu, atunci când efectuați o tranzacție bancară, sistemul bancar ține o evidență și garantează că tranzacția este sigură și fiabilă. De asemenea, atunci când A transferă 5 dolari către B folosind, de exemplu, Paypal, sistemul Paypal păstrează o înregistrare de 5 dolari debitați din contul A și o înregistrare de 5 dolari creditați lui B.

 

Intermediarii precum băncile, PayPal și alți membri ai sistemului economic actual joacă un rol important în reglementarea tranzacțiilor financiare din lume. Cu toate acestea, rolul acestor intermediari de încredere are și limitări sau inconveniente:

  • Captarea de valoare. Acești intermediari adună miliarde de dolari (plafonul de piață PayPal este de ~ 130 mil. USD), din care nu transmit practic nimic înapoi clienților lor, ai căror bani conduc la o proporție semnificativă a acestor sume.
  • Taxe. Băncile și companiile percep taxe mari pentru facilitarea tranzacțiilor. Aceste taxe au adesea impact disproporționat asupra populațiilor cu venituri mai mici care au întotdeauna cele mai puține alternative.
  • Cenzura. Dacă un anumit intermediar de încredere decide că nu ar trebui să poți muta banii, acesta poate pune restricții asupra circulației acestora.
  • Restricții. Intermediarul de încredere servește ca un agent de gardă care poate împiedica în mod arbitrar pe oricine să facă parte din rețea.
  • Pseudonim. Într-un moment în care problema confidențialității câștigă o urgență sporită, acești gardieni puternici pot dezvălui în mod “accidental” – sau vă pot obliga să dezvăluiți – mai multe informații financiare despre dvs. decât ați dori.

 

Beneficiile validarilor distribuite 

 

Criptomonedele sunt deținute în portofele criptografice (cryptocurrency wallet) identificate printr-o adresă accesibilă publicului și sunt securizate printr-o parolă privată foarte puternică, numită cheie privată. Această cheie privată semnează criptografic tranzacția și este practic imposibil de a crea semnături frauduloase. Acest lucru oferă securitate. Spre deosebire de conturile bancare tradiționale care pot fi confiscate de autoritățile guvernamentale, criptomoneda din portofel nu poate fi luată niciodată de nimeni fără cheia privată deținută doar de utilizator/posesorul portofelului. Criptomonedele sunt rezistente la cenzură datorită naturii descentralizate, deoarece oricine poate trimite tranzacții la orice computer din rețea pentru a fi înregistrat și validat.

 

Tranzacțiile criptomonetare sunt imuabile, deoarece fiecare bloc de tranzacții reprezintă o dovadă criptografică (un hash) a tuturor blocurilor anterioare care existau până în momentul respectiv. Odată ce cineva trimite bani, nu poate să retragă plata (adică, nu există cecuri de respingere în blockchain). Unele dintre criptomonede pot chiar susține tranzacții atomice. Contracte inteligente (smart contracts) construite pe baza acestor criptomonede care nu se bazează doar pe legea pentru executare, ci sunt aplicate direct prin cod de audiență publică scăpând astfel de necesitatea unor intermediari, de exemplu pentru tranzacții imobiliare.

 

  • Astfel pentru a începe urmați pașii de mai jos: 
  • descarcarea aplicației pe un smartphone: https://minepi.com/bidi666#download
  • alegeti de preferinta autentificarea cu numărul de telefon
  • alegeți țara în care este înregistrat numărul de telefon
  • introduceți numarul de telefon pe care va rula aplicația
  • introduceti-vă prenumele și numele 
  • stabiliți un user name
  • introduceti o parolă (formată din minim 8 caractere cu minim o majusculă și minim o cifră)
Edited by Ghost

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.