Jump to content
GGEZ - Devoted to excellence
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign In



Sign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Mirel1337

Gadgets: iPhone 14 Pro ratează la mustață locul întâi în topul DxOMark pentru cele mai performante camere de telefon

Recommended Posts

4-iPhone-14-NOI-sunt-doar-Pro-si-Pro-Max

DxOMark tocmai a făcut publice rezultatele testelor pentru camerele lui iPhone 14 Pro. După cum se așteptau cam toți cei care l-au testat, telefonul celor de la Apple a punctat excelent la toate capitolele (camere principale, camera de selfie și sistem audio). Și dacă pe partea de camere principale a reușit să se situeze mai sus decât HUAWEI P50 Pro, punctajul obținut nu a fost suficient cât să ajungă pe locul întâi.

Punctajul obținut de iPhone 14 Pro în testele DxOMark

Diferența este însă extrem de mică. Deținătorul locului întâi, Honor Magic4 Ultimate, un model care nu este disponibil la noi,a obținut 147 puncte la testul de cameră, iar  Apple iPhone 14 Pro a obținut… 146. Pe locul trei, cum ziceam, ajunge P50 Pro, cu un punctaj de 143.

Uitându-ne la punctajele defalcate, putem observa că în afară de zgomot și artefacte, imaginile capturate de iPhone 14 Pro sunt impecabile. La culoare, iPhone 14 Pro este campion, la fel și la Bokeh și previzualizare. La filmare, iPhone stă și mai bine, fiind campion absolut la expunere, culoare, autofocus, stabilizare și zgomot. Dan a testat iPhone 14 Pro Max și a lăudat mult camerele, puteți urmări recenzia video aici.

iphone14prodxomarkcamteaser-1200x582.png

Ce l-a făcut pe iPhone 14 Pro să rateze locul întâi, deci? Conform DxOMark, pozele suferă de clipping ocazional la cer, zgomot la imaginile de interior, un balans de alb neuniform și ușoare artefacte cauzate de procesare. Din lista enumerată, multe probleme pot fi însă rezolvate prin update-uri de software, ceea ce lasă deschisă oportunitatea ca iPhone 14 Pro să ajungă, la o analiză ulterioară, pe locul 1.

De altfel, în ceea ce privește camera de selfie, iPhone 14 Pro a reușit să ajungă în topul clasamentului, detronându-l pe mai sus menționatul HUAWEI P50 Pro (dar și aici, diferențele sunt extrem de mici la scorul general, 145 versus 144). iPhone 13 Pro s-a plasat pe locul 4 la lansare, deci se vede clar progresul în ceea ce privește camerele.

iphone14prodxomarkcamerascores-856x630.p

Sursa: click

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.