Jump to content
GGEZ - Devoted to excellence
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign In



Sign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
oDexter

Ultima carte citita

Recommended Posts

1. Titlul: Închisoarea OGPU - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Inchisoarea O.G.P.U. stătea înaltă pe un deal, amenințătoare și impenetrabilă. Deși nu aveau nici măcar tancuri, Sven și camarazii săi primiseră ordine să o cucerească în orice fel: cu mitraliere, cu aruncătoare de grenade, cu mâinile goale, dacă era nevoie.

Dar aici dau peste un infern nemaivăzut, un bastion al suferinței și al torționarilor.


4 Nota personală: 8 / 10
5. Poster carte:  sven-hassel---inchisoarea-ogpu---c1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Comisarul - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Regimentul 27 nu dă doi bani pe războiul lui Hitler.

Soldații luptă doar ca să rămână în viață.

Câțiva soldați descoperă cel mai mare secret al Armatei Roșii: un comisar a ascuns o comoară dincolo de liniile inamice. Așa că, pentru a pune mâna pe ea, Sven și camarazii săi sunt dispuși să înfrunte taigaua siberiană îmbibată de sânge, să se lupte ca niște fiare, să ucidă sau să fie uciși.

Goana după aur și cele mai sângeroase bătălii din război sunt povestite de Sven Hassel cu un realism care capătă adesea accente de teroare.


4 Nota personală: 7.5 / 10
5. Poster carte:  02_sven-hassel---comisarul---fata.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Ganduri catre sine insusi - Marcus Aurelius
2. Scurtă descriere: 

„O carte de capatai a civilizatiei europene.“ — ANDREI PLESU„Cu ani in urma am cumparat o editie veche din Marc Aureliu care purta urmatoarea dedicatie: «Sa-ti fie prieten in ceasurile grele si sa te sprijine cum m-a sprijinit pe mine.» Nu cred ca i se poate face unei carti un elogiu mai frumos decat acest «prieten in ceasurile grele».“ — CIORAN„Marcus Aurelius a fost primul personaj care s-a aventurat sistematic pe teritoriul eului, care l-a vizitat si care a scris de fapt un tratat despre tehnici de ameliorare si de tinere in frau a eului propriu.“ — GABRIEL LIICEANU„O veritabila comoara de intelepciune, absolut exemplara si astazi.“ — DAN C. MIHAILESCU


4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata )
5. Poster carte:  773677900-1.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Casa Bantuita - Shirley Jackson
2. Scurtă descriere: 

Thrillerul supranatural clasic al unui autor care a contribuit la definirea genului.. Este povestea a patru căutători care ajung la o casa neprietenoasă numită Hill House: Dr. Montague, un savant în ocultism care caută dovezi solide ale unei „bântuire”;
Theodora, asistenta lui plină de inimă;
Eleanor, o tânără fără prieteni, fragilă, bine familiarizată cu poltergeists;
si Luke.
Dar ceea ce la început pare să fie un experiment nevinovat, o întâlnire misterioasă cu niște fenomene inexplicabile, se dovedește rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coșmaruri ale celor patru și o investigație căreia mulți dintre ei s-ar putea să nu-i supraviețuiască.

 

4 Nota personală: - 9 / 10 
5. Poster carte:image.png.220b669c708c362247464105cd0e8ff5.png

Edited by robertoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Tai-Pan - James Clavell
2. Scurtă descriere: 
Este inceputul secolului al XIX-lea, iar comerciantii si aventurierii europeni incep sa patrunda pentru prima data pe teritoriul amenintator al Chinei continentale. In acest moment extraordinar si in acest loc exotic, un gigant englez, Dirk Struan, isi propune sa transforme insula pustie a Hong Kongului intr-o fortareata impunatoare a puterii britanice si sa devina conducator suprem... Tai-Pan

Cu actiunea plasata in zilele turbulente ale infiintarii Hong Kongului in anii 1840, Tai-Pan este povestea lui Dirk Struan, conducatorul celei mai puternice companii comerciale din Orientul Indepartat. Pirat si traficant de opiu, el este, totodata, si un abil manipulator al oamenilor. Aceasta este povestea luptei sale pentru a deveni, el si dinastia sa, stapani de necontestat ai Orientului.

4 Nota personală: 9 / 10
5. Poster carte: bhds-square-1536.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky


2. Scurtă descriere:

                     Anul 2013 s-a dovedit a fi ultimul an in care oamenii erau "Regii Pamantului", deoarece in acest an s-a declansat cel de al treilea razboi mondial ,iar din fosta civilizatie au mai ramas doar fragmente si amintiri.
                     Cetatenii Moscovei au fost nevoiti sa-si gaseasca adapost in sistemul complex de metrou al orasului, unde statiile au devenit mici comunitati.
                     Peste 20 de ani, Artiom, un tanar de 25 de ani, se gaseste nevoit sa-si apere statia VDNH de o noua specie de mutanti inteligenti ce folosesc frica ca arma lor pincipala. Pentru a-si indeplinii misiunea este nevoit sa strabata tunelurie intunecate si sinistre, pline de creaturi oribile, extremisti inarmati sau chiar culturi sataniste, pentru a gasi ajutor la Polis, "Capitala Metroului".

                     Cartea creeaza o lume intresanta si o atmosfera inspaimantatoare, potrivita pentru pasionatii de romane post-apocaliptice.


4. Nota personală: 7.5


5. Poster carte:   metro-2033-cover_big_fixed.jpg.49bf9ef7cf79a7d194f34e916271f344.jpg

Edited by Spice

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Gai-Jin - James Clavell
2. Scurtă descriere: 

Descriere - Volumul I

Este anul 1862 si in Japonia domneste haosul, pe masura ce puterea shogunului scade, iar factiunile rivaleplanuiesc sa-l repuna pe tron pe imparat. Lordul Yoshi, descendent direct al shogunului Toranaga, care mosteneste toata viclenia si ambitia stramosilor sai, vrea sa-l inlature pe imparat si sa acapareze puterea. In Yokohama, strainii – gai-jini – incearca sa profite de dezordinea creata. In fruntea Nobilei Case – si mostenitor al titlului de Tai-Pan – se afla Malcolm Struan, care este hotarat sa devina propriul stapan si sa se casatoreasca cu femeia pe care o iubeste…

Descriere - Volumul II

Mostenitorul magnificei societati comerciale englezesti Nobila Casa... descendentul direct al primului shgun, Toranaga, care lupta sa modernizeze Japonia... o tanara si frumoasa frantuzoaica sfasiata intre ambitie si dorinta... Vietile lor se intrepatrund pe un taram exotic, un tinut sfasiat de lacomie, idealism si teroare. Pasiunile lor se intretaie cu acelea ale unor monarhi si diplomati, ale unor asasini, curtezane si spioni. Un roman memorabil, plin de tradari si secrete, brutalitate si eroism, dragoste si pasiuni interzise...

4 Nota personală: 8.5 / 10
5. Poster carte: james-clavell-gai-jin-2-vol~8379345.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Changi - James Clavell; cunoscut sub numele original de "King Rat"
2. Scurtă descriere:

Doar unul din cincisprezece oameni are puterea, norocul si inteligenta de a supravietui in inchisoarea japoneza Changi, aflata in extremitatea estica a insulei Singapore. Si deasupra tuturor se afla cel supranumit Imparatul, un caporal american care cauta pe toate caile si folosindu-si toate aptitudinile sa-i domine atat pe prizonieri, cat si pe cei care ii tin captivi. Armele sale sunt curajul, profunda cunoastere a naturii umane, precum si pragmatismul si simtul afacerilor intr-o societate japoneza care, asemenea celei britanice, este structurata cu strictete pe clase, dar este legata de un cod al onoarei falimentar.

4 Nota personală: 8.7 / 10
5. Poster carte: changi.webp

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Metro 2033 - Dmitri Gluhovski
2. Scurtă descriere:

In anul 2033, supravietuitorii unui razboi atomic planetar incearca sa-si continue existenta sub pamant, in statiile de metrou din Moscova, unde pericole nebanuite ii asteapta la tot pasul. In lupta cu Intunecatii – creaturi misterioase care traiesc la suprafata si care coboara in adancuri in cautarea oamenilor –, Artiom, personajul central al cartii, trece prin experiente care ii demonstreaza ca cel mai mare pericol pentru om raman tot oamenii. Metro 2033 este un roman apocaliptic ce cladeste un univers de cosmar pe ruinele lumii imperfecte a zilelor noastre.

4 Nota personală: 8.8 / 10
5. Poster carte: metro-2033-cover_big_fixed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Metro 2034 - Dmitri Gluhovski
2. Scurtă descriere:

Războaiele istoriei încetaseră să mai țeasă. Prea puțini oameni se mai interesau de trecut într-o lume fără viitor. Țesătura vastă se oprise brusc, lăsând intact un singur fir subțire.

Anul 2034 îi găsește pe supraviețuitorii catastrofei nucleare tot în tunelurile moscovite. La suprafață nu poate încă trăi, iar în subteran coșmarurile au prins viață – creaturi stranii devorează tot ce le iese în cale, un virus incurabil amenință să pună stăpânire pe întregul metrou, iar oamenii încept să piardă lupta cu monștrii din ei. În peisajul apocaliptic câteva suflete naive încă mai cred în miracole.

Dar moartea era capricioasă și nu-i plăcea ca oamenii să-i dicteze.

4 Nota personală: 8.7 / 10
5. Poster carte: metro-2034-cover_big_fixed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Metro 2035 - Dmitri Gluhovski
2. Scurtă descriere:

La douăzeci de ani după ce al Treilea Război Mondial a șters omenirea de pe fața pământului, lumea e un cimitir uriaș din care se hrănește rugina. Încercând să se ferească de radiațiile bombelor atomice, supraviețuitorii ai rasei umane se târăsc prin tunelurile metroului din Moscova. Artiom însă refuză să creadă că lumea e cu adevărat pustie. Și dacă, totuși, nu sunt singuri?
 

--------------------------------------------------------------------------------------

Cum altcumva poate fi guvernat omul nostru?

Trebuie să i se distragă atenția tot timpul.

Dirijat, ca să zic așa. Are nevoie să i se impună o idee oarecare.

Are nevoie de dușmani inventați pentru el, în permanență!

--------------------------------------------------------------------------------------

4 Nota personală: 9 / 10
5. Poster carte: metro-2035-s-cover_big_fixed.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Lupul de stepa - Hermann Hesse ( Der Steppenwolf )
2. Scurtă descriere:

”Lupul de stepă”, unul dintre pilonii literaturii moderne, este o carte tulburătoare dar plină de farmec, ce oglindeşte gândirea lui Hermann Hesse, influenţele filosofice şi orientările sale spirituale. ”Lupul de stepă” urmăreşte traseul psihologic şi emoţional al lui Harry Haller, un savant neadaptat societăţii şi epocii în care trăieşe, intolerant la superficialitatea celor din jur. Haller transpare a fi jumătate om şi jumătate lup - singuratic, introspect, taciturn.

4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata )
5. Poster carte: 443505-0.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Siddhartha - Hermann Hesse
2. Scurtă descriere:

Profesiune de credinţă individualistă, respingere a fiecărei doctrine, blamare a lumii guvernate de bani şi de putere, elogiu al vieţii contemplative şi al peisajului unei Indii recreate cu măiestrie, Siddhartha este, în esenţă, un roman iniţiatic, devenit, de-a lungul timpului, text "sacru".

4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata )
5. Poster carte: 201541-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Calatoria spre Soare-Rasare - Hermann Hesse
2. Scurtă descriere:

Calatoria spre Soare-Rasare - o poveste despre redescoperirea naturii umane si refacerea drumului spiritual dupa efectele devastatoare ale celor doua razboaie mondiale, traite de autor.

4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata ). Dar cu siguranta una dintre cele mai ciudate ale lui H.H. Dintre Steppenwolf, Siddhartha si Calatoria spre Soare-Rasare, cea amintita ulterior mi-a placut cel mai putin.
5. Poster carte: 201541-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul:  Knulp  - Hermann Hesse
2. Scurtă descriere:

Oameni precum Knulp nu sunt, ce-i drept, folositori; în schimb, sunt mult mai puţin dăunători decât majoritatea celor folositori. Atunci când un astfel de Knulp, înzestrat cu suflet şi talent, nu-şi află locul în lume, lumea e şi ea la fel de vinovată ca însuşi Knulp.

4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata ). O carte buna, mai buna decat Calatoria spre Soare-Rasare, dar nu m-a atins la fel de tare ca Steppenwolf si Siddhartha. O viata din prespectiva de privitor si intrebari catre sine insusi despre viata traita asa cum ar fi trebuit.
5. Poster carte: 9786066096645-2757474.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul:  Demian - Hermann Hesse
2. Scurtă descriere:

De neuitat rămâne impresia de-a dreptul electrizantă pe care demian-ul acelui misterios Sinclair a provocat-o din clipa apariţiei sale; o povestire ce atingea cu înspăimântătoare claritate nervul timpului, primită cu încântare şi recunoştinţă de o întreagă generaţie ce-şi regăsea în ea cele mai adânci simţăminte

4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata ). O carte la nivelul Steppenwolf si Siddhartha.
5. Poster carte: 9786066096645-2757474.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul:  Jocul cu margele de sticla - Hermann Hesse
2. Scurtă descriere:

In Jocul cu margele de sticla clasicismul armonios si echilibrat se interfereaza cu romantismul avantat si patetic, ambele au numeroase puncte de tangenta cu realismul si nu se refuza contactului innoitor cu expresionismul si suprarealismul. Motive, tipologii, procedee, mijloace de expresie aparent ireconciliabile celebreaza in scrisul lui Hermann Hesse intalniri amicale, ca pentru a demonstra ca nimic nu este inutil si pe deplin perisabil in experienta creatoare a secolelor. 

4 Nota personală: -  / 10 ( Nu e beletristica, nu poate fi comparata ). Siddhartha ramane preferata mea de la Hesse, dupa aceea  Jocul cu margele de sticla si Steppenwolf impart pozitia a doua.

5. Poster carte: 
628558-1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.