Jump to content
GGEZ - Devoted to excellence
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign In



Sign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
oDexter

Ultima carte citita

Recommended Posts

rdbookshop.jpg
REGULI

1. Titlul (cerință obligatorie)
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie)
3. Link (cerință opțională)
4 Nota personală (cerință obligatorie)
5. Poster carte(cerință opțională)


 Cei care nu respectă regulile se vor alege cu warn, iar comentariul va fi şters. Este interesant de văzut părerea voastră personală despre carte, nu ne interesează notele date pe diverse site-uri și părerile altora.
Fără off-topic, duble postări !

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie) : Crima si Pedeapsa
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie) : Unul dintre primele romane ale lui Dostoievski care trateaza psihologia crimei asupra temei preponderente, suferinta si mizeria, la care este condamnata majoritatea oamenilor din Rusia din anul 1865. Firul principal al romanului este reprezentat de motivarea crimei si a impulsurilor care-l conduc pe personajul principal Raskolnikov sa isi recunoasca vina asupra crimei facute din cauza lipsei de bani in timpul crizei financiare rusesti.
3. Nota personală (cerință obligatorie) : 9/10

4. Poster carte(cerinta optionala) :

image.png.3dcb01d2f683661184a4f56dc7479f3e.png

 

 

  • Like 2
  • WOW 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Baltagul 
2. Scurtă descriere: Romanul scris de Mihail Sadoveanu prezintă călătoria Vitoriei Lipan pe urmele soțului ei, oierul Nechifor Lipan, pentru a afla ce s-a întâmplat cu acesta dupa ce nu a mai ajuns acasa. Plecat de ceva vreme pentru cumpararea unor oi, Nechifor, nu mai da semne de viata iar sotia sa ingrijorata pleaca in cautarea lui alaturi de baiatul ei, Gheorghiță. Cei doi constata ulterior ca Nechifor a fost ucis de alti 2 ciobani pe care Vitoria ii invita la inmormantare unde ii face sa recunoasca fapta savarsita. 

3. Nota personală: 7/10 
4. Poster carte: 
                                          image.png.dbbcac6bcb12a4c47a0c1d03d644e690.png 

                                           

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie): Arta manipulării
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie):  

Cartea aceasta este despre un soi special de persuasiune care are o perioada de incubatie de numai cateva secunde si poate dezarma instantaneu pana si cea mai patrunzatoare minte. Este centura neagra la controlul mintii. Nu doar ca intoarce roata, o dinamiteaza cu totul.

De la maligna, dar fascinanta putere a psihopatilor, a ucigasilor in serie si a escrocilor pana la geniul politic al lui Winston Churchill - trecand prin maestrii ai artelor martiale, calugari budisti, magicieni, comici, vanzatori, CEO si broaste care se fraieresc reciproc - sclipitor de originala carte a lui Kevin Dutton exploreaza tot ceea ce ne poate invata stiinta in materie de tehnici de persuasiune.

3. Link (cerință opțională): https://www.elefant.ro/arta-manipularii_db1b21a9-086d-43f9-9fda-b2b2c606fd10
4 Nota personală (cerință obligatorie): 9/10
5. Poster carte(cerință opțională):

 db1b21a9-086d-43f9-9fda-b2b2c606fd10_1.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie) Hoţul de cărţi
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie) : Este anul 1939. Germania nazistă. Liesel şi fratele ei mai mic sunt duşi de catre mama lor să locuiască cu o familie socială în afara oraşului Munchen. Pe parcursul călătoriei, Moartea îi face o vizită băieţelului şi o observă pe Liesel. Lângă mormântul fratelui ei, viaţa lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parţial în zăpadă. Este Manualul Groparului, lăsat acolo din greşeală, şi este prima ei carte furată. În curând, va fura cărţi de la incendierile de cărţi organizate de nazişti, din biblioteca soţiei primarului, şi de oriunde le mai putea găsi.
3. Nota personală (cerință obligatorie) 9/10
4. Poster carte(cerință opțională) : 

image.png.4d31f1a250a627561f514b17a35e2e45.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie) : Dresor de lei si de fraieri
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie) : Viata lui Nutu Camataru
3. Nota personală (cerință obligatorie) 9/10
4. Poster carte(cerință opțională)

 coperta.png

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Groapa - Eugen Barbu
2. Scurtă descriere: 
Eroii lui Barbu sunt oamenii cei mai naturali, neafectati de cultura, n-au maniere sau manierele lor sunt instinctele fundamentale ale animalului sanatos si normal. Nu exista scrupule si nici pedepse dincolo de cele naturale, Decalogul, cazuistica juridica si Codul Penal au fost inventate, dar nu pentru a fi aplicate sever. In lume domina puterea, crima, sexul, realizarea individuala si cu grupul, care-si au propriile legi.

Romanul a fost criticat pentru limbaj, dar si pentru accentul pus pe acte licentioase. De fapt, nicio actiune nu depaseste naturalul, vicii si perversiuni nu exista. In spatiul Gropii nu sunt homosexuali, „Aia mica“ nu e chiar atat de mica incat studentul sa fie acuzat de pedofilie, nici sexul colectiv nu deriva in excese sadice. Exista exclusiv copulatie naturala, nici urma de amor soft, iar unicul drog al lumii este alcoolul cunoscut de cand lumea. Filosofia curenta este cea formulata de Titi Aripa intr-un distih bazat pe frustrarea unei rime automate: „Eu sunt Titi Aripa/ Beau si pup/ Ce am avut si ce-am pierdut.“ - Marian Popa

4 Nota personală: 7.8 / 10
5. Poster carte: 17900421.jpg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


1. Titlul (cerință obligatorie) : Cum eram candva
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie)  Acest roman de debut este o carte ,,emoționantă" care privește în mod realist efectele de durată ale traumei asupra dragostei, relațiilor și vieții unei adolescente, Eden, care sufera, pe parcursul anilor de liceu, o durere inevitabila atat fizica cat si psihica provocata de un abuz. In timpul momentelor petrecute de aceasta toate acele lucruri stiute dintotdeauna se transforma in niste minciuni astfel caracterul ei sufera o modificare majora , de la o fata timida si linistita intr-una rebela si razvratita. Romanul evidentiaza cicatricile adanci lasate in urma evenimentului, astfel vorbeste totodata despre dezamagirile , trairile, cat si de inevitabilele schimbari ale adolescentei.


3. Nota personală (cerință obligatorie) : 6.5/10
4. Poster carte(cerință opțională) image.png.897a78a75bfd4171e30e0d5054225bee.png

  • Like 2
  • WOW 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie) : Moby Dick de Herman Melville
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie) : cartea descrie aventura marinarului Ishmael, la bordul navei Pequod , care se afla sub comanda capitanului Ahab. Moby Dick este un roman al scriitorului Herman Melville publicat prima data in anul 1851. Subiectul principal al romanului este este obsesia nebuna a echipajului de pe nava Pequod , pentru a ucide legendara balenă albă, Moby Dick.  Trairile din povestire sunt narate de unul dintre marinari, Ishmael.

3.Nota personală (cerință obligatorie) 8.5/10
5. Poster carte(cerință opțională) image.thumb.png.4c645ce631533edfd3d8f62b0d7f5115.png

  • Like 2
  • WOW 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Shōgun - James Clavell
2. Scurtă descriere: 
Cu actiunea plasata in anul 1600, romanul lui James Clavell spune povestea unui pilot englez indraznet a carui nava esueaza pe coastele Japoniei, unde intalneste doi oameni care ii vor schimba viata: un razboinic aflat in cautarea puterii si o interpreta sfasiata intre doua stiluri de viata si doua iubiri complet diferite...

4 Nota personală: 9 / 10
5. Poster carte: james-clavell-shogun-2-volume_17244.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Legiunea blestematilor - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

În război, omul ajunge carne de tun.


Condamnat pentru dezertare din armata germană, Sven Hassel e trimis într-o cazarmă-închisoare pe Frontul de Est, unde el și ceilalți camarazi sunt considerați carne de tun în fața implacabilei Armate Roșii.

Puțini și prost înarmați, ei vor descoperi limitele la care se poate ajunge pentru supraviețuirea în stepele siberiene. Al Doilea Război Mondial devine teatrul celor mai sângeroase bătălii, iar oamenii, simple animale de povară sacrificate în tumultul istoriei.

„Când simți că fiecare secundă ar putea fi ultima, ai tot timpul să gândești, vă asigur. Și pentru prima dată, de-o veșnicie, redobândisem conștiința de a fi cineva. De la o vreme încetasem să mai am despre mine însumi cea mai neînsemnată părere; personalitatea îmi fusese comprimată, strivită în fel și chip, dar reînviase, supraviețuind umilințelor și degradărilor zilnice. Te salut, conștiință! Mai exiști, totuși. Și ai rămas tu însăți. Privește-te: ești pe cale să faci un lucru pe care ceilalți n-ar îndrăzni să-l facă. Mai ești încă în stare de ceva. Ceva indispensabil.“



4 Nota personală: 8.5 / 10
5. Poster carte: 632190061-0.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Romanul adolescentului miop - Mircea Eliade 
2. Scurtă descriere:  Primul roman autobiografic scris de Mircea Eliade este bazat pe viața lui Eliade la liceu și spune povestea unui adolescent precoce cu ambiții literare. Cartea a fost scrisă în anii 1920, când Eliade era încă un adolescent. Romanul a fost descoperit după moartea sa și publicat în 1989 în România. 

3. Nota personală: 8/10 
4. Poster carte: image.png.6841dd2f59e8f8337d6d012202b628a4.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Blindatele morții - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

O carte a ororilor făcute de oameni cu mâinile lor.

Pe Frontul de Est, dotați cu vehicule militare, Sven Hassel și camarazii săi se pregătesc pentru luptele care urmează.

Carne de tun între planurile nebunești ale comandanților naziști și uriașa Armată Roșie, soldații din Regimentul 27 vor face orice ca să reziste în infern. Nu pentru Germania, nu pentru Hitler, nu pentru onoare. Doar pentru supraviețuire.

„Fiecare crede că cel mai cumplit e atunci când cad bombele, dar nu-i așa. Reacția oamenilor dă naștere unui iad de neuitat. «Tatăl nostru care ești în ceruri…», se ruga o voce tremurătoare. Loviturile surde ale târnăcoapelor îi răspunseră. «Sss!» făcură exploziile. «Și ne iartă nouă greșelile noastre…» Un amestec urlător de țărână și de foc țâșni în aer și tunetul se prăbuși peste noi. Bombe neexplodate? Nu, bombe incendiare cu explozie întârziată. Ne-am lipit de zidurile de rezistență. «Vie împărăția Ta…»“



4 Nota personală: 8.7 / 10
5. Poster carte: 03_sven-hassel---blindatele-mortii---fat

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Camarazi de front - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Atât de grav răniți că primesc o detașare de pe Frontul de Est, Sven, locotenentul Ohlsen și Micuțul ajung într-un spital dincolo de front.

După ce au supraviețuit unor marșuri violenteși au luat parte la crime odioase, prietenia lore pusă la grea încercare de umbra faptelor săvârșite.

4 Nota personală: 8.6 / 10
5. Poster carte: sven-hassel---camarazi-de-front_c1_2.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie) : Jocul lui Ender
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie) : Un roman care prezinta viata lui Ender Wiggin , un adolescent crescut pentru a putea salva omenirea dintr-un atac extraterestru. Acesta este recrutat de guvern la Scoala de Lupte intr-o nava spațială îndepărtată , unde incepe sa participe la batalii simulate , dovedindu-se  un lider exceptional si strateg care reușește  in cele din urma sa conduca propriul escadron.

"Au trecut mai bine de o suta de ani de cand pământenii se luptă cu gândacii,  o rasa de extratereștri care doresc exterminarea umanitatii. Andrew Ender Wiggin este recrutat de guvern si trimis sa se instruiasca intr-o academie militara de elita. Desi are numai sase ani, el face fata cu brio antrenamentelor tot mai dure desfasurate la Scoala de Luptă, dovedindu-se un strateg strălucit. Dar e posibil, oare, ca un copil sa fie geniul militar capabil sa salveze omenirea de la pieire?"
3. Nota personală (cerință obligatorie) : 8.5/10

4. Poster carte(cerință opțională)

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Batalion de mars - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Cand lupta nu se mai termina, oamenii devin animalele.

In infernul de pe Frontul de Est, soldatii din batalioanele de mars ale lui Hitler erau considerati doar carne de tun, barbati ale caror vieti nu valorau absolut nimic. Si pentru ca erau tratati ca niste animale, acestia au invatat sa traiasca la fel. Furau si trisau ca niste bestii, mureau brutal, se luptau cu inamicii, dar si unii cu altii.

Drumul din Siberia inghetata pana la Marea Neagra pare sa nu mai aiba sfarsit.


4 Nota personală: 8.9 / 10
5. Poster carte: 8f448e21-fff2-41cf-8b53-8d3d0098dab0_1.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Gestapo  - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

O carte despre absurditatea regimului nazist si despre atrocitatile comise de politia secreta a lui Hitler.

Gestapoul e spaima tuturor. In cladirea sumbra aflata pe Prinz Albrechtstrasse, dispar fara urma dusmanii Reichului. Oamenii devin fiare dominate de frica si de cruzime.

Dupa luni intregi de lupte salbatice pe Frontul de Est, Regimentului 27 i se alatura rezervisti germani. O garnizoana a fost atacata si ocupata de trupele rusesti, iar soldatii germani, macelariti. Sven Hassel si camarazii lui sunt trimisi dincolo de linia inamica sa-i prinda pe cei responsabili. Acesta e abia inceputul, pentru ca misiunea lor ii va duce la Hamburg, in apararea nemilosilor politisti din Gestapo.

"Un grup de soldati tasni afara din transeea pe care o aveam in fata... Am inspirat adanc si am fixat bine patul armei in scobitura umarului. Ca in poligon. Cu tinta bine prinsa in catare, goleam incarcator dupa incarcator, inlocuite imediat cu altele de servantul meu, un om de acum in varsta. Armam si apasam pe tragaci. Deasupra capetelor noastre, tuna. Un ocean orbitor de flacari prefacuse cerul intr-un gigantic ecran, iluminand terenul ca-n plina zi. Muntii crapau si se naruiau."


4 Nota personală: 9 / 10
5. Poster carte: 06_sven-hassel---gestapo---fata.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Monte Cassino- Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Un tur de fortă violent si realist.

După ce au supraviețuit ororilor de pe Frontul de Est, Sven și camarazii săi din Regimentul 27 sunt trimiși în Italia. Hitler nu vrea să piardă niciun metru pătrat de teritoriu, chiar dacă asta înseamnă ca soldații germani să moară până la unul.

Peste mănăstirea fortificată Monte Cassino plouă cu obuzele Aliaților, iar menținerea poziției este echivalentă cu supraviețuirea.

„Ne-am pomenit cu «ei» la asfințit, pe când soarele cobora orbindu-ne dinspre orizont: o mulțime de șalande speciale de debarcare, răspândindu-și peste plajă pușcașii marini. Marinari veterani, ostași de meserie, dar și tineri recruți speriați, chemați sub arme în urmă cu două luni. Noroc că mamele lor nu-i puteau vedea în clipa aceea.
Infernul lui Dante ar fi fost un parc de distracții pe lângă ceea ce îi aștepta


4 Nota personală: 9 / 10
5. Poster carte: 632190058-0.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Lichidați Parisul!- Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Când nu poti să cucerești, alegi să distrugi.

E ultima șansă a lui Hitler să salveze Al Treilea Reich. Milioane de trupe aliate au debarcat în Normandia. Ordinele sunt clare: Sven și camarazii săi, deja întăriți de războiul sălbatic dus în stepele de pe frontul de Est și la Monte Cassino, trebuie să se retragă din Strasburg și să distrugă Parisul.

Au 12 zile pentru a lichida Parisul. 


4 Nota personală: 8.8 / 10
5. Poster carte: sven-hassel---lichidati-parisul---c1_1.j

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul (cerință obligatorie): Tortura pe intelesul tuturor
2. Scurtă descriere (cerință obligatorie): Cartea scrisa de Florin Constantin Pavlovici care are mai multe capitole arata cum reuseau oamenii sa traiasca in vremea regimului comunism si la ce torturi au fost supusi cat de rele erau metodele torturi si cat de nedrept era comunismul
3. Link (cerință opțională)
4 Nota personală (cerință obligatorie):9/10
5. Poster carte(cerință opțională)image.png.54dff0c8537e1a701904a525edc4c211.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: General SS - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Un mare roman de război, scris de un veteran al armatei germane. Umilit în decembrie 1944 la intrarea în Moscova, Hitler trebuie să recupereze din capitalul de imagine pe care l-a pierdut. Atacul asupra Stalingradului a început în mai 1942. Lupta a fost dură, iar violențele, necruțătoare. Milioane de ostași și-au pierdut viața în tranșee, alții au murit de foame și de frig. Sven Hassel și trupa lui de veterani se aruncă în plin dezastru și fac o ultimă încercare să scape cu viață. Radiourile din Moscova se laudă că în fiecare minut moare câte un soldat german, iar când Armata a Șasea Germană e înconjurată, totul pare a fi pierdut. În fuga lor prin stepele înghețate îi conduce un fanatic general SS.


4 Nota personală: 8.7 / 10
5. Poster carte: 01_sven-hassel---general-ss---fata.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Imperiul Iadului - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Trupele SS in fata rezistentei eroice a polonezilor.

Regimentele lui Hitler avanseaza prin Polonia. Himmler a dat ordin ca Varsovia sa fie rasa de pe fata continentului. Dar polonezii nu cedeaza deloc usor.

Peste orasul in flacari se lasa tacerea. Se aud doar focurile mocnind. Sven si camarazii sai se trezesc prinsi intre sadismul SS-ului si apararea de gherila a Rezistentei Poloneze.


4 Nota personală: 8.3 / 10
5. Poster carte:  sven-hassel---imperiul-iadului---c1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Moarte și viscol - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Hitler a ordonat o glorioasă cucerire a Rusiei.

Iarna rusească n-are rival. Uleiul îngheață în arme, soldații își pun ziare pe sub uniformă. Măcelul continuă. Armata germană pierde peste un milion de suflete la 120 de kilometri de porțile Moscovei, iar Operațiunea Taifun, planul de cucerire a orașului, eșuează.

Inimile și trupurile tuturor sunt însângerate, căci încă o dată istoria se dovedește a fi nemiloasă.

„Cu motoarele ambalate, tancurile înaintau, infanteriștii alergau după ele bolnavi de spaimă, aruncați drept în infern de niște politicieni iresponsabili. Înaintau. Trebuiau să traverseze un câmp minat. Nimănui nu-i păsa de infanteriștii care cădeau, se târau, trăgeau spre o cască inamică ce apărea deasupra parapetului tranșeei. Așa-i la război! Mai bine să plângă mama altuia decât mama ta, și-o să câștigi un răgaz în jocul cu moartea. Dacă nu te țicnești, te întorci acasă erou, dar nu uita că nimic nu dispare mai repede ca un erou.“


4 Nota personală: 8.5 / 10
5. Poster carte:  04_sven-hassel---moarte-si-viscol---fata

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Drum sângeros către moarte - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Greșelile costă. Cel mai mult costă nesupunerea și acțiunile personale.

Cândva, în anul 1944… La Berlin și lângă linia frontului, Curțile Marțiale își fac datoria: așteaptă să dea verdicte. Plutonul de execuție e pregătit și el. Puși la zid sau cu arma la ochi, soldații merseseră până la capăt pe Drumul sângeros către moarte…

Sven, Porta, Micuțul au ajuns într-un loc uitatde Dumnezeu, plin de șerpi, scorpioni și furnici uriașe. Un loc al morții și al deșertăciunii.

Orice greșeală îi va costa.


4 Nota personală: 8.7 / 10
5. Poster carte:  sven-hassel---drum-sangeros-catre-moarte

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Titlul: Curtea Marțială - Sven Hassel
2. Scurtă descriere: 

Nimic nu e mai înspăimântător decât ea. Nimic nu e mai rău decât ea. Nimic nu e mai performant decât ea… Nici artileria sovietică, nici vânătorii siberieni, nici giganticele tancuri T-34. Ea este Curtea Marțială.
4 Nota personală: 8.3 / 10
5. Poster carte:  sven-hassel---curtea-martiala_c1_1_.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.