Jump to content
GGEZ - Devoted to excellence
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign In



Sign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Andrusca

[Articol] Cele mai asteptate masini din viitorul apropiat

Recommended Posts

   Exista o multime de masini noi care asteapta sa fi lansate intr-un viitor nu prea indepartat. In ciuda complicatiilor care au avut loc in acest an in articolul de astazi va vom prezenta cateva modele de masini ce isi vor face aparitia anul acesta sau in viitorul apropiat. Poate cu aceasta ocazie veti sti care este viitoarea masina a dumneavoastra fara a mai sta pe ganduri. 🚗

  DACIA JOGGER ⫷

   Dacia a prezentat oficial modelul care inlocuieste Lodgy si Logan MCV. Faceti cunostinta cu primul Jogger!  Jogger-ul este gata să ia startul și să ridice la un nivel mult mai înalt succesul mărcii. Dacia a prezentat noul model la Munchen, cel mai lung al gamei, mașină care în 2023 va avea și motorizare hibridă dupa spusele lor. Prețul de pornire va fi de sub 15.000 de euro cea ce este surprinzator pentru multi dintre noi. Dacia Jogger este disponibil la lansare cu două motorizări: noul motor pe benzină TCe 110 și motorul ECO-G 100.

image.png.470735f608fe6f72e3ccb4827b52ed89.png

Ce spune Dacia despre design și dimensiuni ?

   Jogger dispune de o parte frontală verticală, cu o grilă amplă, specifică mărcii Dacia, de aripi față și spate profilate și de o capotă cu bosaje proeminente. Ampatamentul mare și consolele scurte dau impresia că roțile sunt amplasate aproape de extremitățile vehiculului. Eleronul situat în partea superioară a hayon-ului conferă vehiculului un aspect dinamic. Luneta hayonului este încadrată de blocurile optice dispuse pe verticală și a căror bază curbată urmărește profilul aripilor spate.
Barele de pavilion, pasajele roților bine reliefate și garda la sol înaltă (200 mm la gol) îi permit modelului să fie în largul său pe toate tipurile de drum.

Ce spune Dacia despre interior ?

    Pentru a accentua impresia de spațiu interior, planșa de bord beneficiază, pe întreaga sa lățime, de un bandou orizontal realizat din material textil. Acest element de decor este disponibil începând cu al doilea nivel de echipare al modelului. Deasupra bandoului se află tabloul de bord și ecranul multimedia iar sub el, amplasate ergonomic, butoanele de comandă (climatizare, asistență la conducere). Același material textil îmbracă și cotierele ușilor din față.

   Acest nou model ar trebui să înlocuiască atât Lodgy, cât și Logan MCV și va conține elemente de design și tehnologii care au fost puse pe noile generații Logan și Sandero lansate la final de 2020.

 

⫸ Opel Rocks-e ⫷

  La începutul anului trecut, Citroen a lansat cvadriciclul electric Ami. Acum, Opel a dezvoltat pe aceeași platformă un vehicul identic, pe care l-a denumit Rocks-e. Vorbim, așadar, tot despre un cvadriciclu cu zero emisii, care are o lungime de doar 2.41 metri. Interiorul a fost preluat de la Ami și poate găzdui două persoane, chiar și adulți cu o înălțime de peste 1.9 metri, susține producătorul din Russelsheim.

image.png.00c9c74738130880380e10ac7e4a9881.png

  

Opel Rocks-e este echipat cu un motor electric capabil de 8 cai putere. Bateria de 5.5 kWh asigură o autonomie maximă de 75 de kilometri, iar viteza maximă de 45 km/h este ideală pentru majoritatea zonelor urbane. La o priză casnică, reîncărcarea acumulatorului durează 3 ore și jumătate.

Noul cvadriciclu electric Opel va putea fi comandat pe piața din Germania în toamna aceasta și va fi disponibil în trei niveluri de echipare: Base, Klub și TeKno. În 2022, Rocks-e va fi disponibil și pe alte piețe europene.

⫸ Nissan Ariya

Nissan a publicat primele imagini și informații referitoare la noul SUV electric Ariya. Modelul niponilor va fi disponibil în Europa în cinci versiuni. Autonomia maximă anunțată de Nissan va fi de până la 500 de kilometri, în timp ce versiunea de performanță va avea două motoare electrice cu 394 CP.

    La finalul anului trecut, Nissan a prezentat conceptul Ariya, un prototip electric gândit de constructorul nipon pentru a dicta o nouă direcție de design. Între timp, oficialii companiei au confirmat că prototipul va sta la baza unui model de serie care va folosi același nume.

DATELE ESENTIALE  DESPRE  MASINA: 

Noul Nissan Ariya are o lungime de 4.595 de mm, lățimea măsoară 1.850 de mm, iar înălțimea comunicată de producătorul nipon este de 1.660 de mm. Ampatamentul măsoară 2.775 de milimetri, iar în funcție de versiunea comandată, volumul portbagajului variază de la 415 litri până la 468 de litri.

Noul Nissan Ariya va fi disponibil pe piața din Japonia de la jumătatea anului viitor, urmând ca în Europa, noul model electric să ajungă spre finalul anului 2022.

image.png.6ec6a4195bcc455410436bf5cc8e8c00.png

● Alfa Romeo Tonale ●

      Alfa Romeo Tonale va fi lansat anul viitor cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Confirmarea a venit în urma unei întâlniri la care au participat șeful Alfa Romeo și conducerea uzinei G.B. Vico, acolo unde va fi asamblat SUV-ul italian.

La începutul lunii aprilie, Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo, ar fi amânat lansarea noului SUV Tonale, nemulțumit fiind de performanțele sistemului de propulsie plug-in hybrid. Între timp, problemele par că au fost rezolvate, astfel că noul Alfa Romeo Tonale (un viitor SUV poziționat în gamă sub Stelvio) a intrat în linie dreaptă și ar urma să debuteze în 2022, cu sistem de propulsie plug-in hybrid. 

image.png.5a6419720f8a63842ddcbd98cf9f5c96.png

    ●    În ceea ce privește arhitectura, SUV-ul va avea la bază platforma pe care sunt construite Jeep Renegade și Compass. În cazul celor două, sistemul PHEV oferă versiuni de 190 CP și 240 CP. Așadar, noul Tonale este așteptat să debuteze în prima parte a anului viitor.

    ●   În acest caz, primele exemplare vor ajunge în showroom-uri în luna iunie 2022.

 

surse: https://www.automarket.ro

 

   

 

 

 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.