Jump to content
GGEZ - Devoted to excellence
Guest Guest guest user
Existing user? Sign In  

Sign In



Sign Up
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Andrusca

[Articol] Cele mai bune mouse-uri pentru CS:GO din 2021

Recommended Posts

      Pentru un jucator de CS:GO discutiile despre un mouse perfect sunt unele foarte pretentioase. De-a lungul anilor am vazut jucatorii nostri favoriti cum isi pun mainile in cele mai ciudate pozitii mai ceva sa se rupa de la jumatate. 😄 Toti jucatorii de CS:GO au felul lor de a juca iar pentru a va usura treaba in alegerea unui mouse perfect in acest articol v-om prezenta cele mai apreciate mouse-uri de catre jucatorii amatori dar si de catre cei profesionisti.

    Ce cautam la un mouse de CS GO ?

     Fiecare jucator are o arhitectura a mainii diferita. Nimeni nu ar vrea sa simta dureri in palma dupa primul meci asa ca este recomadat un mouse pe care sa il simti in mana cat mai bine si sa se potriveasca cu forma palmei. Daca nu te impaci bine cu forma, poate sa aiba cel mai bun senzor de pe planeta, achiztia a fost in zadar.                                                                            Un alt factor poate la fel de este recomandarea ca un mouse pentru CS:GO sa nu aiba un lift-off mai mare de 2 mm. Nu credem ca ai vrea ca atunci cand ridici mouse-ul de pe pad de  sa te trezesti cu tinta in tavan mai ales cand momentele sunt foarte tensionate.

      Al treilea lucru esential dupa parerea noastra  pe care trebuie sa il cauti la un mouse este ca acesta sa aiba un senzor optic. Senzorii sunt de 2 feluri; optici si laser. Chiar daca in principiu sunt acelasi lucru senzorii care folosesc iluminare laser merg extrem de bine pe suprafete dure, dar pe cele moi, cu mai multa profunzime, percep prea multe informatii inutile. Asta duce la discrepante in precizia de urmarire a miscarii la viteze diferite. Asta este ceea ce majoritatea oamenilor numesc acceleratie, sau mai simplu „eroare de rezolutie versus viteza”. Ei bine, cel cu laser are o variatie de 5-6% in capacitatea sa de urmarire a miscarii la viteze diferite. Asta in timp ce senzorii optici cei mai bun tind sa aiba sub 1%. In concluzie cel optic este mult mai bun.

     Acestea  sunt cele mai importante criterii la un mouse, restul aspectelor nementionate sunt la alegerea cumparatorului sau sunt doar pentru marketing.

   Ce mouse-uri sunt cele mai recomandate ?

     Primul mouse sau mai bine zis  prima categorie de mouse-uri sunt cele de la Zowie. Despre Zowie se pot spune multe, majoritatea numai de bine, mai ales ca discutam de o companie care ofera produse gandite de gameri, pentru gameri.                                                 

Zowie-EC1-A.jpg.a88d6a4817a822087e429afdcd614888.jpg                                                                                                                                         

   Zowie EC2

    Zowie EC este fără îndoială cel mai popular mouse pentru Counter-Strike  preferat de profesioniști. Acest lucru nu este o mare surpriză, deoarece mouse-ul a fost conceput special pentru CS:GO competitiv. Zowie a făcut echipă cu legenda CS Emil „HeatoN” Christensen (de aici și „EC” în nume) pentru a face mouse-ul perfect pentru unul dintre cele mai populare jocuri FPS din lume, iar EC s-a dovedit a nu fi doar combinația potrivită de caracteristici ci și o formă excelentă, după cum reiese din numărul mare de profesioniști care preferă acest mouse cum ar fi ZywOo, coldzera sau Fallen

    Logitech G PRO

    Al doilea loc din topul nostru este acordat seriei G PRO de la Logitech, Atat  G Pro Wireless cat si G Pro X Superlight sunt doua mouse-uri care se fac iesite in evidenta prin lipsa firului cea ce face  mouse-ul preferat de multi jucatori pro cum ar fi s1mple sau electronic . Indiferent de cât de bun este cablul tau nu va fi niciodată atat de bun incat sa nu refuzi un mouse ca acesta. Combinat cu faptul că G Pro Wireless cântărește doar 80 de grame iar G Pro X Superlight doar 63 acestea ofera libertate aproape fără egal pe mousepad. Cablurile din zilele noastre au ajuns foarte departe, așa că nu este absolut nimic în neregulă cu utilizarea unui mouse cu fir, dar pentru unii jucători ofera senzația de libertate pe care un mouse cu fir nu o poate face. Si alte modele  de la logitech cum ar fie G502 sau G402 sunt foarte apreciate de jucatori.

image.png.ec8d566be95491eb9e73330487d5a912.png

        Razer DeathAdder Chroma

    Nimic nu intrece un clasic modern. Razer DeathAdder este un mouse cu traditie si forma acestuia este ideala pentru mai bine de 60% dintre gameri. Este inca considerat unul dintre cei mai confortabili mousi pentru dreptaci, oferind in egala masura confort si control, facand din Razer DeathAdder Chroma o alegere justificata in acest top. Mai mult, poti sa il folosesti cu un grip claw, ceea ce il face un pic mai versatil discutand aici doar de confort. Razer DeathAdder Chroma este genul de mouse ce imbina utilul cu placutul.

     Pe langa asta, senzorul optic Avago S3988 are un lift off de doar 1mm pe mai toate suprafetele, fiind ideal pentru cei care joaca cu o sensitivitate a mouse-ului mai mica. Mai mult, ofera 1000Hz Ultrapolling, 10.000 dpi, o acceleratie de 50g si cantareste doar 105 grame.

image.png.ae78e888925174d6625786b9c044af6b.png

                                                                                                                                                                                 

      Acest mouse, unul foarte polpular de fel este folosit de jucatori precum Perfecto sau Ax1Le dar si de multi amatori avand un pret foarte acceseibil la vremea sa. Dezavantajul acestui mouse este ca il putem regasi in pe rafturi din ce in ce mai greu fiind un mouse lansat in 2006 dar care a primit o noua verisune in 2020 cu numele de DeathAdder V2 adaugandu-se cateva imbunatari semnificative. Alte modele precum Razer Viper sau Razer Mamba sunt si ele regasite in topurile gamerilor.

🟢FUN FACT DESPRE RAZER 🟢

   Majoritatea produselor Razer poartă numele unor animale prădătoare sau veninoase, variind de la șerpi (mouse-uri), insecte (mousepad-uri), arahnide (tastaturi), creaturi marine (casti sau echipamente audio) și feline (periferice pentru consolă). Excepțiile de la aceasta sunt laptopurile Razer Blade și Razer Edge, care sunt numite în schimb după obiecte ascutite.

 

   Acestea au fost recomandarile noastre in privinta celor mai bune mouse-uri pentru CS:GO pe baza cerintelor jucatorilor si din punct de vedere al performantelor. Spor la joaca !

 

 

 

 

 

 

 

Surse: - https://www.hltv.org/ - https://liquipedia.net/counterstrike/List_of_player_mouse_settings -

- https://prosettings.net/best-cs-go-mouse/  - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Razer_products

-

 

  • Like 4
  • WOW 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.